Writing

Sa vina 2018…Cu drag va imbratisez!

Am hotarat de astazi sa reactivez blogul pe care-l oprisem pentru o perioada. Cand incepusem acum doi ani sa scriu pe acest blog idea era conceputa ca un fleac din categoria: „- hai să încerc, cine ştie ce iese?!”. In acea vreme nu apucasem inca sa scot publicitatii primul meu roman. Mereu spuneam că lucrurile planificate sunt binevenite, dar planurile includ aşteptări, aşteptări care includ, la rândul lor, şi dezamăgiri, în cazul nerealizării lor dar si imense bucurii asa cum am avut eu parte dupa reusita lansarii romanului scris de mine.
Eram și sunt un adept, înrăit, al improvizării din motiv că plăcerea e mult mai mare de la lucrurile frumoase pe care le obții pe neprins de veste. Acesta este scheletul meu și din acest motiv sunt privit – cum sunt privit. Cred că cu toții avem schelete noastre în dulap. Nu mă iubesc mulți dar am si foarte multi care ma iubesc și sunt bine cu acest fapt.
Sunt o fire arogantă, dar empatică si sensibila în același timp. Am trecut de acea etapă cu iluziile puse în cuier. Le-am aruncat în acea urnă de gunoi, alături de părerea lumii despre ceea ce fac eu zi de zi şi stereotipurile dictate de societate. De fapt, noi ne dizolvăm în iluzii, ca într-un laborator la orele de chimie cand o substanta se dizolva incet incet in eprubeta. Devenim alţii. Unii din noi devenim mai buni.
Suntem mereu în acel proces de metamorfoză datorită şi oamenilor, de astfel. Fiecare avem oameni, eu tot îi am, oameni cu care contribuiți cot la cot la crearea a ceea ce mai apoi au să devină amintiri. Momente, din categoria celor, care îţi încarcă bateriile cu energie pentru ceva timp, în zile ce nu vor mai fi găsite în amintiri. Noi, în general, nu memorăm zile, noi, memorăm senzaţii provocate de acele momente petrecute cu oamenii potriviți în circumstanţe potrivite.
Am cautat – cu mintea – toata ziua, sa gasesc ce-i mai bun de spus despre anul ce-a trecut si despre mine, intr-un bilant de an coplesitor, prin toate cele intamplate si realizate, in pragul de nou inceput. Apare frecvent intrebare interiorului:
Oare, ai multumit destul pentru toate cele intamplate si traite, pentru constientul dobandit si prezentul inteles in acest timp? urmata de alte cateva intrebari…
Oare am respectat cu gratie oamenii din jurul meu, sufletele si energia intregului ce ma inconjoara. Oare am trait eu onorabil?
Oare ai stiut sa taci atunci cand era de tacut si am vorbit si am spus celorlalti cuvinte de sprijin, cand era de vorbit…sau de scris?
Oare am invatat eu sa imi deschid bratele larg si sa intampin tot ce vine catre mine intr-o armonie si bucurie existentiala…am invatat sa traiesc in bucurie, sa fac tot ce fac cu bucurie, cu daruire…oare?
Am avut eu atata demnitate si putere sa-mi recunosc greselile si sa spun mereu imi pare rau in fata celor carora le-am gresit sau nu le-am inteles actiunile…si oare am reusit sa repar cu eleganta, in timp, cele gresit savarsite?
Am multumit eu oare suficient pentru prietenii din viata mea, pentru oamenii ce ma inalta prin simpla lor prezenta, ce reusesc sa activeze in sufletul meu acea parte de crestere si evolutie personala, prin simplitatea iubirii ce o revars si a bucuriei ce o simt in preajma lor?
Tuturor va raspund astazi, acum, aici:
Multumesc, oameni frumoasi din viata mea, acei cativa prieteni minunati, va multumesc! MULTUMESC CELOR CARE MA IUBITI SI CELOR CARE MA SPRIJINITI.
Acestea sunt gandurile, preocuparile vietii mele transpuse in intrebari menite sa trezeasca constienta si starea mea de spirit…si implicit si starea voastra de spirit.
Sa avem curajul sa crestem , sa intelegem, sa vrem mai mult si sa nu avem asteptari in a fi mai impliniti, nu stiu de vom fi, dar cu siguranta vom fi mai constienti si de azi, si mai prezenti! Şi unde putem găsi mai multă linişte decât în conştienţa de sine şi acceptarea deplină a ceea ce simţim şi a momentului în care ne aflăm…intrebari dintr-un bilant… dorinte si ganduri catre un nou inceput!
Sa vina 2018. Un an in care voi continua proiectele incepute in noul meu parcurs de viata. Sa vina un an nou minunat catre noi toti, in care sa avem bucuria implinirilor sufletesti si intelegerea daruiri omenesti, un an in care sa avem curajul sa traim prezent, in bucurie!
Cu drag va strang in brate.