Writing

Romania joaca Poker Geostrategic

Deci:
Dupa vizita Presedintelui in America in politica romaneasca a aparut dihonia. Dragnea isi goneste premierul, Grindeanu nu se da gonit, Tariceanu joaca tare retragandu-si sprijinul. Acestea sunt imaginile ce le privesc toti cei care se uita la stiri.
Dincolo de aceste imagini eu vad un nou subiect pentru a incepe sa scriu un alt roman de fictiune care ar suna cam asa:
Trump aude ca Romania este hotarata sa cumpere armament si tehnica militara si decide sa-l invite pe Iohannis cu toate onorurile la Casa Alba ca sa hotarasca ce, cat si de unde „trebuie” Romania sa faca aceste cumparaturi. Dupa ce se stabilesc producatorii de armament pentru aceste cumparaturi Romania trece la pasul urmator si anume: Un guvern cu un Premier care sa asigure ca Romania va semna si va onora contractele stabilite in biroul oval .
De a doua zi dupa aceasta decizie Romano-Americana incep sa cada de pe cerul romanesc MIG-uri  suficient de vizibil ca sa se inteleaga ca Romania are nevoie de avioane. Pica cate un avion militar din cer in asa fel incat sa se vada clar ca avioanele sunt vechi si este „necesar” sa cumparam altele (altfel ar arata ca si cum Romania se inarmeaza si nu da bine la vecini).
In continuarea subiectului meu de fictiune planul stabilit in functie de interesele „celor mari si puternici” merge mai departe si de aceea trebuie anulat si contractul de achizitionare a corvetelor pentru ca exista un alt producator de nave militare dorit de americani…
La finalul romanului asa scrie o fraza celebra spusa de Coldea pe terasa casei lui Ghita :
„România strânge bani pe care trebuie să-i păstrăm pentru a mai cumpăra niste armament.”
Desigur toate astea doar cu George Maior Premier.