Writing

Masca vieții noastre !

Viața este atât de frumoasă când în jur e pace, liniște, înțelegere. Viața este mereu plină de surprize , unele frumoase altele mai puțin plăcute, dar totuși , orice gură de aer , orice ființa, orice lucru minuscul este ceva deosebit. Vorbind despre lucrurile frumoase ale vieții , realizăm că e bine să trăim din plin , să profităm de orice moment, încât totul să ne aparțină numai nouă.

Dar viața are şi o mască bine conturată şi ascunsă de noi, cei muritori .  Acea mască e plină de trădare, fățărnicie, ură si dispreț. Aș putea spune că se aseamănă cu acea temuta cutie a Pandorei , deoarece fiecare om din această lume imensă şi confuză şi-a depus efort pentru  a umple acest loc care la început a fost gol .

La început totul era altfel , oamenii păreau a fi mai buni la inimă, înțelegători , omenoși şi mereu erau gata  de o mâna de ajutor , însă astăzi toți cred în  BANI. Aceste hârtii ,care chiar nu valorează nimic pentru sufletul nostru,  sunt ca niște împărați care ne conduc ca pe niște  marionete şi noi suntem mereu gata pentru așa o dominație.Pentru bani, noi facem orice, trădăm, mințim, furăm. Dar merită să greșim atât de josnic ?

Puțini se gândesc la aproapele lui… In fapt in zile de astăzi toți se gândesc la aproapele lui cum să-l doboare , da, da, să-l nimicească ca pe o furnică mică şi neajutorată călcată de UNUL care nici habar nu are ce înseamnă  hărnicia şi viața celor care în lume nu cuvântă. Vorbim atâtea lucruri frumoase  şi plăcute în fața persoanei cu care comunicăm , dar prin spate atât de mult îl urăm , de parcă ne-ar fi făcut nouă un blestem , pe când chiar nu are nici o legătură cu viața noastră.

Acum am scris despre oameni care se consideră cunoscuți , prieteni , dar dacă să luăm în considerație rudele? Mhmm… La bine şi la rău le vom acorda  ajutor , dar totuși, concurența sparge gheața de  rudenie . Doua fiinţe care înca răman a fi atat de sfinte şi care niciodată nu le vom trăda sunt părinții , pentru că noi îi iubim , indiferent că uneori ne ceartă, dar aceasta mustrare este ca o învățătură şi cu siguranță nu ne vom supăra pe ei .

Poate a venit vremea să fim mai buni şi să ne căutam de viața noastră, pentru că ea e atât de scurtă  ca s-o risipim pentru niște nimicuri. Nu este chiar atât de greu să zici ,, scuză-mă, nu am avut dreptate’’.

Stimaţi-vă , pentru că stima vine de la sine şi ne ajută să fim oameni .