Radu Silviu - Scriitor

Ficțiunea mea despre adevărul lor

Despre Autor

Scenarist, regizor, scriitor și producător, Silviu Radu este proprietarul Casei de Producție cinematografice SRDMEDIA și fondator al platformei de filme CINECLIC, un canal dedicat nu doar producțiilor cinematografice, ci și proiectelor de restaurare și digitalizare ale arhivelor video și foto. Pe lângă aceste realizări, Silviu Radu îndeplinește și rolul de președinte al Asociației Culturale SRDMEDIA, entitate care a sprijinit de-a lungul timpului numeroase proiecte în domeniul cultural și artistic.

Născut în pitorescul oraș Brăila în anul 1972, Silviu Radu a absolvit Facultatea de Științe Economice, specializându-se în activitatea de comerț exterior. Cu toate că este economist de profesie, pasiunile sale autentice, literatura și cinematografia, îi luminează drumul și inspiră creația.
În lumea literară, Silviu Radu și-a făcut debutul în calitate de scriitor pe 11 mai 2017, aducând în lumina reflectoarelor prima sa creație literară, primul volum din trilogia „Codex Aureus”. Această epopee literară alcătuită din trei volume - „CODEX AUREUS - NUME DE COD”, „CODEX AUREUS - CELE 3 PERGAMENTE” ȘI „CODEX AUREUS - ULTIMUL PION” a adus un succes remarcabil și a deschis calea către o a patra carte, intitulată cu mister „CAVALERII LUI DUMNEZEU”, o operă la fel de apreciată de critici și public.

Primăvara anului 2021 a marcat apariția unui nou capitol în creația sa literară, o nouă incursiune în lumea ficțiunii prin romanul provocator și sugestiv „ROȘIA MONTANĂ – FRĂȚIA AURULUI”. Această carte nu doar oferă răspunsuri la întrebări nerostite, dar creează și o atmosferă captivantă în care evenimentele fundalului pot fi întâlnite în relatările presei acelei perioade. Cu precizarea autorului că toate personajele sunt creații ale imaginației sale și nu au legătură cu vreo persoană reală, acest roman se transformă într-o lucrare de ficțiune palpitantă și introspectivă.

Încurajat de succesul său în lumea literară și dorind să-și transpună visele artistice și cinematografice, Silviu Radu face pasul important spre producție, scenariu și regie de film în 2020.

Devenind producător, regizor și scenarist al filmului „UN TIMP PRIN CARE AM TRECUT” , o docu-dramă biografică impresionantă despre viața actorului Constantin Codrescu.

În filmul său de debut, Silviu Radu îmbină cu măiestrie secvențe artistice despre cariera fabuloasă și destinul zbuciumat al artistului Constantin Codrescu, cu imagini de arhivă și povești captivante ale unor personalități remarcabile din lumea artistică. Acest film reușind să adune 8 premii internaționale, 1 premiu național și numeroase nominalizări la festivaluri internaționale de profil: European Cinematography AWARDS (ECA) ; Nominee and Finalist for BEST DOCUMENTARY FILM ; Nawada International Film Festival 2nd Season ; Gold Award for Best Director Documentary Film - London Best Director Award ; Barcelona International Film Festival - Gold Award for Best 1st time Director Feature ; Golden Bridge İstanbul Short Film Festival - Nominee for Best Feature Film ; Athens International Film Festival - Honorable Mention for Best Documentary ; Los Angeles Independent Film Festival Awards - Nominee and Semi-Finalist for Best Documentary Feature

Prin debutul său în lumea cinematografiei, concretizat în câștigarea unor prestigioase premii cu filmul „Un timp prin care am trecut”, Silviu Radu devine subiectul unor conversații intense în cercurile de specialitate. Experții din industrie îi acordă atenția cuvenită și îi recunosc efortul depus, oferindu-i invitația de a se alătura Uniunii Cineaștilor din România. Astfel, Silviu Radu își asumă semnificația profundă a validării și legitimității sale în rândul profesioniștilor din domeniu, devenind membru al prestigioasei Uniuni.

Această marcă a recunoașterii nu doar consfințește debutul său fulminant în calitate de regizor, ci și consacră o voce artistică ce promite să lumineze peisajul cinematografiei românești.

Cu abilitatea de a transcende granițele dintre literatură și cinematografie, Silviu Radu continuă și în 2024 să creeze opere captivante și memorabile adăugând la această bogată paletă artistică, noul său roman intitulat „OPERAȚIUNEA PASAREA MĂIASTRĂ” Un roman care aduce în lumina reflectoarelor o poveste de dragoste inspirată din viața fascinantă a Mariei Tănase. În această nouă creație, Silviu Radu dezvăluie narațiunea unor pasiuni interzise și a unei lupte aprige împotriva vremurilor tulburi, adăugând o notă vibrantă în arsenalul său artistic și consolidându-și statutul de povestitor captivant al istoriilor inedite care nu au mai fost dezvăluite.

Cosul Meu
Sign in

No account yet?

Facebook Instagram YouTube
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Contul Meu
0 items Cos
Vezi Cartile
Meniu