Writing

Acesti “Luncani” care au aruncat juramantul lui Hypocrate la W.C.

Din pacate in Romania meseria de medic a devenit pentru unii doar o afacere. Dacă întrebi orice român, va avea de spus o mie de lucruri negative  despre sistemul de sănătate. Toţi am dat de medici sictiriţi cărora le castigi atenţia doar cu un plic strecurat in buzunar pe sub cotul ridicat, de medici care trag business-ul la cabinetul lor, unde plăteşti suta de lei pe un consult de 5 minute.  Cabinete care functioneaza cu aparatura, instrumentar, medicamente sustrase din spitalul de stat. Acesti “Luncani” ai sistemului au ajuns sa sustraga din spitalul de stat si pacienti.

Ceva clar nu merge sau, dacă merge, merge prost. Nu discutăm despre mizeria din spitale sau consumabilele medicale cumpărate de aparţinători, că ne înfuriem şi mai mult. Discutam despre cum unii “Luncani” fura din spitale si duc la ei la cabinet.

Spitalele sunt in mare parte devalizate cu buna stiinta de acesti “Luncani” care cred ca pamantul se invarte in jurul lor. Se pare ca multi dintre medici uita ca in mainile domniilor lor sunt vieti,destine…

Daca privim atent vom vedea in fiecare spital câte un “Lucan”  Sigur o să îl cunoașteți după modul cum vă “sugereaza” sa veniti în privat la cabinetul lui. O sa-l auziti cum va indică clar laboratorul de analize „preferat”. Isi va da jos masca in momentul in care va comunica ca nu mai sunt locuri la programare la CT, RMN, pe biletul de la Casă dar face tot posibilul să rezolve cumva… Îl cunoașteți după atitudine și după primele cuvinte…

Undeva in spatele acestor„Luncani” stau medici deosebiți aplecați asupra cazului, medici care aduc medicamente de acasă, medici care stau la patul bolnavului și după program, să vadă evoluția, medici care merg cu tine în gând acasă și citesc și recitesc cazul, medici care suferă că sistemul este aiurea împotriva ta și împotriva lor…dar ei nu-si pot face meseria din cauza “Luncanilor”

Acesti “Luncani”  au aruncat juramantul lui Hypocrate la W.C. si au tras si apa. Este trist sa realizam ca a fi bolnav in Romania este echivalentul operatiei fara anestezic.

Pacat de acei medici care au in continuare juramantul lui Hipocrate in suflet.

Rusine domnilor ,,LUNCANI”!