Writing

Poveste de Crăciun

Din sania ce plutea neauzita pe desupra orasului impodobit cu luminite colorate se putea vedea un accesoriul alb-rosu…

O caciula…

Daca priveai atent vedeai alaturi si o pereche de manusi  pufoase si calduroase care tineau de haturi un ren care tragea sanie prin aer precum un vant usor de primavara.

Pe chipul batranelului ce strunea Renul se aprinse un zambet. Sirul de margaritare albe, stralucira ca niste fulgi mari de nea, sub buzele rosii printre firele de barba inghetate si pline de zapada.

Magica sanie aluneca usor pe desupra targului de Craciun. Sute de suveniruri si globulete, straluceau sub licaririle de fericire ale copiilor ce dadeau tarcoale tarabelor cu dulciuri. Aerul rece trecea prin parul buclat si alb care se prelingea sub forma unei coroane matasoase plina de parfum de brad, cu miros de turta dulce peste umeri batranelului din sanie.

Dupa cateva rotocoale pe desupra oraselului batranelul din sanie vazu un cersetor ce inghetase sub gerul noptii stand cu mana intinsa spre trecatori in speranta ca o sa primeasca un banut…

Una din manusile pufoase si calduroase scormoni in sacul plin de cadouri scotand o turta dulce pe care o lasa apoi sa cada lin prin vazduh in palma nefericitului cersator.

Acesta ridica privirea mirata catre cer reusind sa vada doar o pulbere de stelute colorate ramase in urma saniei. Chipul trist al cersatorului se lumina de bucurie…isi sterse cu o mana gandurile de pe fruntea inghetata si zambind se grabi sa-si puna o dorinta…in timp ce se indrepta grabit spre casa unde fetita lui astepta cadoul din noaptea de ajun…

Imi doresc…

Restul dorintei, nu se mai auzi…

Din cerul inghetat, incepu sa ninga cu fulgi mari…in noapte de Ajun.